navijacizelje.com

Vijesti

Željezničar - Sarajevo 0:0

derbo Otvaranje meča proteklo je u ispitivanju snaga, a prvo uzbuđenje zabilježeno je u 10. minuti. Stanić je uposlio Svraku koji zahvata loptu, ali Bandović je dobro odbranio.

U 12. minuti zaprijetilo je i Sarajevo, Džakmić je dobro šutirao sa dvadesetak metara, ali Antolović je bio na mjestu. Već u narednom napadu Željezničar je imao koloslanu šansu. Nakon dobre polukontre, lopta je došla do Čolića, koji neometan šutira iskosa sa desne strane ravno u Bandovića.

Velika bakljada navijača Sarajeva na sjevernoj tribini u 20. minuti prekinula je meč na nekih pet-šest minuta, a nakon što su posljednji put upozoreni od strane delegata da će tribina biti ispražnjenja, meč je nastavljen.

Do kraja prvog poluvremena Melunović je u 34. minuti šutirao iskosa sa desne strane, ali ravno u Antolovića. U trećoj od ukupno šest minuta nadoknade u prvom dijelu, nakon jedne loše reakcije odbrane Sarajeva, Adilović je sam krenuo na Bandovića, ali golman tima sa Koševa je sjajnim uklizavanjem spasio svoj gol i na poluvrijeme se otišlo bez golova.

Željezničar je i u nastvaku prvi zaprijetio, nakon što se u 49. minuti Stanić odlično izborio za šut, ali lopta je otišla malo pored gola.

U 60. minuti uslijedio je novi prekid zbog, ovoga puta, bakljade na južnoj tribini gdje su smješteni navijači Željezničara i potrajao je četiri minute. Nakon što se meč nastavio, jedna lopta se u 66. minuti slučajno odbila do Adilovića, koji iz izgledne situacije sa desetak metara, šutira visoko preko gola.

Konačno, u 75. minuti Sarajevo je imalo najbolju šansu na utakmici. Lopta je nakon greške zadnje linije Plavih došla do Hadžića, koji se našao oči u oči sa Antolovićem, ali je vrlo loše reagovao i propala je najizglednija prilika  za goste. Uzvratio je Željezničar dvije minute kasnije, kada je Svraka lijepo proigrao Adilovića koji iskosa šutira iz prve, ali Bandović je još jednom bio na visini zadatka.

Adilović je prijetio i u 86. minuti kada je u padu lijepo zahvatio loptu, koja je prohujala pored lijeve stative gola Sarajeva. Uslijedilo je sedam minuta sudijske nadoknade, ali i pored nekoliko opasnih napada Željezničara ostalo je 0:0.

Željezničar-Sarajevo 0:0

Stadion: Grbavica. Gledalaca: 11.000. Sudija. Danijel Pajić (Bijeljina). Žuti kartoni: Bogičević, Tomić, Hodžić (Željezničar), Suljić, Tadejević, Čomor, Hadžić (Sarajevo).

Željezničar: Antolović, E. Čolić (od 71. Selimović), Bogičević, Adilović, Stanić (od 89. Bekrić), Hodžić, B. Čolić, Vasilić, Svraka, Tomić, Urdinov.

Sarajevo: Bandović, Torlak (od 82. Čomor), Haurdić (od 90. Todorović), Melunović, Hadžić, Tatomirović, Džakmić, Tadejević, Dupovac, Radovac (od 79. Šunjevarić), Suljić.

Powered by PapeBiH WEB Studio | papebih.com

Top Desktop version