navijacizelje.com

Vijesti

Široki - Željezničar 4:1

premier liga U dopaljivoj fudbalskoj predstavi po izuzetno teškom terenu Široki Brijeg je apsolutno zasluženo savladao Željezničar rezultatom 4:1

Sama utakmica je bila bez rezultatskog značaja što se moglo vidjeti i po igri oba tima koja su igrala za gola više.

Prvu priliku na utakmici imao je Adilović. Bilobrk je loše dodao jednu loptu koja dolazi pravo do napadača Željezničara koji iz izgledne pozicije sa 15-ak metara mlitavo i traljavo šutira pravo u golmana Širokog.

Samo tri minute stigla je kazna. Ivanković je lijepo matirao Antolovića nakon jednog prizemnog centaršuta. Četiri minute poslije Širokobriježani su uduplali svoju prednost. Strijelac je bio Serdarušić koji je iskosa sa desne strane lijepim šutom lijevom nogom pogodio suprotni ugao gola Željezničara.

U 39. minuti opravdano je dosuđen penal sa goste iz Sarajeva kojeg je sigurno realizovao Adilović. Prethodno je Brekalo oborio Bekrića koji je u 30. minuti zamjenio danas indisponiranog Urdinova.

Drugo poluvrijeme nam je donijelo još dva gola u mreži šampiona, a dvostruki strijelac je bio Krešimir Kordić. Prvo je napadač u 53. minuti sigurno realizovao jedanesterac koji je dosuđen nakon što je Kerla igrao rukom. Drug gol Kordić je postigao u 70. minuti koji neometano pogađa sa pet metara poslije lijepe akcije Roskama i Wagnera.

Do kraja utakmice nije bilo promjena, prvenstveno zahvaljujući golmanu Antoloviću koji je u par navrata sjajno intervenisao.

Široki Brijeg - Željezničar 4:1

Strijelci: Ivanković 18. minuta, Serdarušić 22., Adilović 40., Kordić 53., Kordić 70.
Stadion: Pecara; Gledalaca: 100; Sudija: Ognjen Valjić Žuti kartoni: Brekalo (Široki Brijeg), Kerla (Željezničar)

Široki Brijeg: Bilobrk, Brekalo, Ješe, Ljubić, Bertoša (Marković), Wagner (Barišić), Serdarušić, Ivanković, Roskam, Zlomislić, Kordić (Marić)

Željezničar: Antolović, Kerla, Bogičević, B. Čolić, Urdinov (Bekrić), Hasanović, Jamak (Tomić), Svraka (Pehilj), Stanić, E. Čolić, Adilović.

Powered by PapeBiH WEB Studio | papebih.com

Top Desktop version